Advies winterbanden in de Hoeksche Waard

Winterbanden Hoeksche Waard

Vanuit ons bedrijf in de Hoeksche Waard adviseren wij onze klanten over winterbanden. Want winterbanden zijn de afgelopen jaren bijzonder populair geworden. En met een goede reden. Want wie eenmaal ervaring heeft opgedaan met deze speciale seizoensbanden weet dat het de verkeersveiligheid aanzienlijk verhoogt. Bovendien zijn ze tegenwoordig in veel (sneeuwrijke) landen verplicht. Bij een ongeval op glad wegdek zonder winterbanden kunt u als bestuurder zelfs aansprakelijk worden gesteld.

Hoe werken winterbanden?

Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik bij lagere temperaturen en vochtige situaties. Daarom is de samenstelling van het rubber aangepast waardoor het rubber lang soepel blijft en beschikken de banden over zogenaamde 'lamellen' die de grip vergroten. Bij temperaturen onder de 7 graden komen de banden optimaal tot hun recht.

Wisselen van zomer- en winterbanden

Het is aan te bevelen om jaarlijks zomer- en winterbanden om te wisselen. Van onze bandenservice in de Hoeksche Waard kunt u een snelle omwissel verwachten en bovendien zorgen we voor opslag van de set die niet wordt gebruikt. Het meest efficiënt is het om een complete set inclusief velgen te wisselen. Hiervoor hebben we vaak mooie aanbiedingen waardoor u ook in de winter kunt genieten van een mooie set wielen. De afspraak voor het wisselen kunt u online maken.

Auto onderhoud in de Hoeksche Waard

Een nieuwe uitlaat of schokdempers vervangen? Ook voor dit soort onderhoud bent u bij onze bandenservice in de Hoeksche Waard aan het juiste adres! Combineer het bijvoorbeeld met de wissel van zomer- of winterbanden voor een slimme tijdsbesparing. U kunt ons bellen (0186 652 500) of direct online een afspraak inplannen.